Директорът в Ювентус Фабио Паратичи изрази уважението си към Лионел Меси, но според него Кристиано Роналдо е заслужавал да спечели наградата на FIFA The Best.

Призът се връчи на церемония в Милано в понеделник вечер в легендарната опера Ла Скала, но Кристиано не уважи събитието. Твърденията са, че португалецът не е присъствал, тъй като е имал предварителна информация, че няма да спечели наградата. Това автоматично е означавало, че Лионел Меси или Върджил ван Дайк от европейския клубен шампион Ливърпул са щели да я вземат и тя в крайна сметка отиде при Меси.

„Уважаваме Меси, но Кристиано заслужаваше да вземе наградата на FIFA The Best”, коментира спортният директор преди мача на Юве с Бреша.

„Видяхме през миналия сезон, че той спечели Лигата на нациите с Португалия, Серия А и Суперкупата на Италия с Юве. Заслужаваше я. Не знам защо не е присъствал на церемонията, тъй като единственото, което знам е, че има проблеми в адукторите и ще видим тези дни как се чувства”, коментира Фабио Паратичи за Кристиано Роналдо.