Футболът е не само най-популярната игра в света, но и една от най-противоречивите. Включително и заради огромните суми с няколко нули в края, които го придружават на всички етапи: от логата на спонсори, подкрепящи отбора до футболистите, представляващи самите отбори. Ще ви представим топ 5 на най-подценяваните играчи във  финансово отношение.
 
5. Трент Арнолд-Александър 
21 г., Ливърпул
 
Английският национал печели по 40 хиляди паунда на седмица. Според уебсайта трансфермаркт цената му 110 милиона евро. И е обяснимо след успехите, които постигна с Ливърпул през миналата година.
 
4. Лаутаро Мартинес
22 г., Интер
 
Аржентинският национал получава около 50 хиляди паунда седмично. Трансферната му стойност се оценява на 80 милиона евро и няма да е изненада, ако още това лято премине в Барселона, където му предлгат значително по-висока заплата. 
 
3. Джейдън Санчо
19 г., Борусия Дортмунд
 
Седмичната заплата на английския национал е 38 хиляди паунда. А цената му според трансфермаркт е 120 милиона евро. Със сигурност от Дортмунд ще се разделят с него и за по-малка сума, още повече че няколко отбори в Англия не крият интереса си към него. А Санчо се надява в новия си клуб да бъде по-добре оценен.
 
2. Лерой Сане
22 г., Манчестър Сити
 
Германският национал е два пъти шампион на Англия, има и две купи на Лигата. През 2018 г. бе признат за най-добър млад играч в Англия. Според вас 90 хиляди паунда седмично добра заплата ли са за футболист с тези успехи? Байерн Мюнхен знаят това и вече правят опити да го изкушат с доста по-голямо възнажраждение.
 
1. Садио Мане
27 г., Ливърпул
 
Националът на Сенегал има дълъг списък с успехи както на клубно, така и на национално ниво. Победител в Шампионската лига и световното клубно първенство,  носител на Суперкупата на УЕФА и Футболист №1 на Африка за 2019 г. Въпреки този впечатляващ списък, седмичната му заплата е 100 хиляди паунда  - прилична сума за 27-годишен футболист, но не и когато много от съотборниците ти в Ливърпул взимат два пъти повече.