УЕФА определи десетте най-добри треньори за всички времена. В топ 10 не намира място Хосеп Гуардола, който спечело 14 отличия за четири сезона в Барселона и седем с Байерн за трите години начело на баварците.

На първо място в класацията е Брайън Клъф. Начело на Нотингам Форест той печели КЕШ през 1979 година. Под негово ръководство отборът записва рекордната серия от 40 последователни мача без поражение. Причината заради, която УЕФА го поставя на първо място е, че той е „последният рицар на романтичния футбол“.

На второ място е поставен Йохан Кройф, защото „той е човекът, който преоткри Барселона“. Холандската легенда е избран заради промяната на играта.

На трета позиция е Висенте дел Боске заради неговата „мека сила“. Той спечели Световното първентво и Европейското първенство с Испания, а освен това и 9-тата с Реал Мадрид.

На четвърто място е нареден Сър Алекс Фъргюсън - „големият тактически маестро“.

Пети е Еленио Ерера - „кралят на катеначото“. Удо Латек е шести - „шефът на Байерн през 70-те“. Валери Лобановски се нарежда на седма позиция - „науката за футбола“, Ринус Микелс е осми - „архитектът на тоталния футбол“,

Жозе Моуриньо е девети в класацията, а мотивът е, защото е „Специалния“, а на десетата позиция е Ариго Саки - „лидерът на ренесанса на италианския футбол“.

Изненадващо в топ 10 не намират място легенди на футбола като Бил Шенкли, Луис Арагонес, Фабио Капело, Карло Анчелоти, Гуус Хидинк, Кени Далглиш, Марчело Липи, Сър Боби Робсън.