Световното първенство по футбол за жени в Австралия и Нова Зеландия предизвиква огромен интерес в цял свят. Мондиал 2023 чупи рекорд след рекорд по посещаемост, а когато се запознаете с най-красивите футболистки, със сигурност и у вас ще се събуди любопитство да изгледате някой мач от световното.

Ето и нашата класация:

10. КОСОВАРЕ АСЛАНИ (Швеция, 34 г., 166 см)

Шведската националка отдавна е призната за една от най-красивите футболистки в света. Тя играе като нападател и играе за женския отбор на Милан от Серия А, а преди това бе част от Реал Мадрид. Аслани е доста популярна и в социалните медии, където се изявява като инфлуенсър. Косоваре е етническа албанка от Косово, но е родена в Швеция, където родителите й се преместили да живеят. Косе, както е прякорът й, притежава страхотна скорост и техника и има повече от 160 мача за националния отбор на Швеция.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kosovare Asllani (@asllani9)

9. САЛМА ПАРАЛУЕЛО (Испания, 19 г., 174 см)

Тя е само на 19 г. и е титуляр в Барселона. Като бивша спринтьорка скоростта е най-силното й качество, но Салма привлича вниманието и с външния си вид. Паралуело е от африкански произход - родена е в Сарагоса от баща испанец и майка от Екваториална Гвинея. С националния отбор на Испания е европейска и световна шампионка до 17 г., както и носител на световната титла до 20 г.

8. МИШЕЛ АЛОЗИ (Нигерия, 26 г. 168 см)

Най-сексапилната нигерийска футболистка е и сред най-красивите състезателки на Мондиал 2023. Мишел е родена и израснала в Епъл Вали (Калифорния), а сега играе в Хюстън Даш (САЩ). Родителите й са от Нигерия и тя избира да играе за африканската страна.

Интересът към Алози не е само заради очарователната усмивка и горещо тяло, които притежава. Тя е завършила университета в Йейл със специалност молекулярна биология и извън тренировките работи в тексакска детска болница като техник-изследовател, изучаващ остра левкемия и рак. И е сигурна, че след края на кариерата си ще започне да учи за лекар.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by michelle (@alozieee)

7. МЕЛАНИ ЛОЙПОЛЦ (Германия, 29 г., 173 см)

От няколко години красивата германка е отдала сърцето си на бившия германски национал Сами Кедира, който не се поколеба да последва любимата си чак в Австралия, за да я покрепя на Мондиала. Преди година двамата станаха родители, но Мелани побърза да се върне на терена, за да е във форма за Мондиал 2023. Германката е една от малкото футболистки-майки на това световно първенство. Преди да я срещне, Кедира имаше връзки с моделите Лена Греке, Силви Мейс и Адриана Лима, но те бързо му омръзнаха. В последните три години Лойполц играе за Челси, а преди това бе част от Байерн Мюнхен.

6. АДРИАНА ЛЕОН (Канада, 30 г., 161 см)

Една от любимките на феновете и журналистите в родината си не само заради 100-те си мача за националния отбор, но и заради атрактивния си външен вид. Адриана редовно провокира в Инстаграм със снимки по бански, заради което е една от най-следваните канадски спортистки. Кристиано Роналдо е любимият й футболист, запалена е по йогата и обича да гледа филми. Миналата година тя подписа с Манчестър Юнайтед, но впоследствие бе преотстъпена на Портланд Торнс от Националната женска футболна лига в САЩ. В Европа има опит още с Уест Хем и Цюрих. Олимпийска шампионка е с Канада от Токио 2020.

 

Кои попаднаха в топ 5 на най-красивите футболистки – очаквайте утре