Европейският шампион Барселона се класира за финала на Световното клубно първенство след победа с 3:0 във втория полуфинал над първенеца на Азия китайския Гуанджоу Евъргранд.

В герой за Барса се превърна Луис Суарес, който реализира и трите попадения за своя тим. Уругвайският национал изигра поредния си страхотен мач и то при отсъствието на неговите колеги в нападение – Лионел Меси и Неймар. Бразилецът бе на пейката , а Меси страда от стомашни колики и изобщо не успя да напусне хотела на отбора.

Луис Суарес стана първият играч с три гола в един мач от създаването на турнира преди 15 години.

Играчите на старши треньора Луис Енрике имаха сериозно превъзходство през целия двубой. Още в 23-ата минута Мунир можеше да открие резултата за Барса, след страхотен извеждащ пас на Андрес Иниеста, но вратарят на Гуонджоу спаси.

В 39-ата минута обаче Лиус Суарес даде преднина на Барса. Топовен изстрел на Иван Ракитич бе отразен с мъка от стража на Гуанджоу, но топката попадна в Суарес, който от близка дистанция реализира за 1:0.

Само две минути по-късно пред китайския тим се откри възможност да изравни, но Клаудио Браво реагира впечатляващо и изби.

След почивката каталунците продължиха да доминират и това доведе до нови две попадения във вратата на символичните гости.

В 50-ата минута Лиус Суарес удвои за 2:0 след асистенция на Андрес Иниеста, а в 67-ата оформи своя хеттрик след точно изпълнение от дузпа.

За последно Барселона спечели Световното клубно първенство през 2011 година. Тогава испанският гранд победи бразилския Сантос с 4:0 във финала. Големият финал за Световното клубно първенство тази година е между Барселона и аржентинския Ривър Плейт е на 20 декември (неделя ) от 12.30 часа.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS