Световна футболна федерация ФИФА ще отчете загуба от 108 милиона долара за последната финансова година в резултат от намаленото доверие и нарушаването на имиджа на организацията.

"Що се отнася до финансите, ситуацията е доста критична, защото за първи път в последните 20 години ФИФА ще има дефицит, който е от около 108 милиона долара. Това е факт. Има загуба на доверие, от което страда приходната част на бюджета", съобщи Сукету Пател, който е член на независимата одитна комисия, която разглежда финансите на ФИФА.

Блатер няма да подкрепи нито един от кандидатите за ФИФА

Световната футболна централа е разтърсвана от корупционни скандали през последната година, като в следствие на разкрития на прокуратурата в САЩ няколко десетки висши служители на организацията бяха задържани по обвинения за пране на пари, получаване на подкупи и финансови измами.

През юни миналата година генералният секретар Жером Валкe заяви, че ще бъде трудно да се подновят спонсорски договори и да се подпишат нови контракти до изборите за нов президент на мястото на Сеп Блатер, които ще се състоят днес в Цюрих. От ФИФА съобщиха, че финансовите резултати за 2015 година ще бъдат обявени официално през март, тъй като в момента тече повторното им разглеждане./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS