Английските клубове започват да усещат последствията от спирането на футбола в страната заради пандемията от коронавирус.
 
Барнет, който се състезава в пета дивизия, обяви раздялата с почти всички служители в клуба. Това са около 60 души, между които са и помощник-треньорите на първия отбор, както и в Академията. Всички вече са получили предизвестия за напускане.
 
Изключение е направено само за старши-треньора Дарън Кери, който остава в клуба заедно с играчите, чиито договори не могат да бъдат прекратени заради евентуалното изплащане на обезщетение.
 
Президентът на Барнет Тони Клинтаус призна, че е бил принуден да вземе това трудно решение.
 
„Моята отговорност е да гарантирам, че клубът продължава да оцелява и да е финансово стабилен. Трябваше да бъда открит и честен с персонала и беше трудно да съобщя лошите новини, но бе неизбежно", заяви той. 
 
След изпадането през 2018 г. посещаемостта на мачовете на Барнет е намаляла с 50%, а общите разходи са се увеличили. Това е довело до загуби от около 100 000 паунда на месец. На стадиона на Барнет домакинските се мачове играят още женските отбори на Тотнъм и Лондон Бийс.  
 
Босът на Барнет се обърна за помощ към Висшата лига.
 
„Не търся подаръци от Висшата лига, но те имат задължение към футбола. Клубовете в нея се радват на милиарди от много време, така че може би в рамките на една година трябва да им се каже, че не харчат парите си за огромните заплати на играчите, а да помогнат на по-малките клубове като нас. Как ще стане това, оставям на тях", обясни Клинтаус.
Сезонът в Премиършип и долните лиги бе спрян на 13 март  и очакванията са да се възобнови на 4 април. В класирането ФК Барнет е на 11-то място с 54 точки, на 16 т. зад лидера Бароу.