Шампионът на Африка Сенегал се наложи над Гамбия с 3:0 на стадион „Шарл Конан Бани“ в котдивоарската столица Ямусукро.

Титуляр за Гамбия бе вратарят на Локомотив София – Бабукар Гайе, а защитникът на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг остана неизползвана резерва. Бившият нападател на ЦСКА Али Соу водеше атаката на „скорпионите“, но не успя да стори нищо съществено срещу далеч по-класния съперник.

Двубоят започна с натиск на Сенегал, който даде резултат още в 3-ата минута, когато Крепен Диата изведе Исмаила Сар по дясното крило. Сар центрира в наказателното поле на Гамбия, топката не бе изчистена по най-добрия начин и Садио Мане успя да овладее и да намери Пап Гей, който реализира за 1:0.

В осмата минута на добавеното време на първата част Гамбия остана с човек по-малко на терена. Ебу Адамс си изкара директен червен картон.

Сенегал бе по-активният от двата отбора и в 52-рата минута вкара второ попадение. Сар изведе в коридор Ламин Камара, който овладя топката и стреля в долния десен ъгъл за 2:0.

"Лъвовете от Теранга" стигнаха и до трето попадение, слагайки окончателно точката на спора в 86-ата минута. Исмаил Якобс комбинира с Илиман Ндиайе, продължил за Ламин Камара. Именно последният оформи крайното 3:0.

Следващият двубой на Гамбия е на 19 януари срещу Гвинея, а Сенегал ще се изправи срещу Камерун в същия ден.