Отборът на Шалке се наложи с 1:0 над Ница в първия мач от Група I на Лига Европа. Шалке бе чувствително по-добрият състав на терена през целия двубой, като немците създадоха и по-чистите положения в срещата. Победният гол падна през второто полувреме, а негов автор бе Абдул Баба Рахман.

Първото полувреме предложи футбол на високи обороти, като Шалке бе по-активният състав. Немците стигнаха до по-чистите положения, а най-сериозната опасност се случи в 21-ата минута. Йоан Кардинал направи страхотно спасяване след удар на Алесандро Шьопф.

Второто полувреме започна сравнително спокойно, а последите 20 минути Шалке вдигна значително оборотите. В 73-ата минута Коноплянка изпита уменията на Кардинал, но той се справи с предизвикателството отлично. Две минути по-късно обаче Ница инкасира гол. Майер подаде точен пас към Абдул Баба Рахман, който успя да се освободи от опеката на отбраната на домакините и откри за 1:0. Майер можеше да покачи на 2:0 в 78-ата минута, но не успя.

Балотели отправи хубав удар в 83-ата минута на мача, но Фарман изби в корнер, от който не произлезе нищо.

В другия мач от същата група, Краснодар се наложи с мининалното 1:0 над Залцбург. Единственият гол в срещата отбеляза бившият играч на Левски Жоазиньо. След изпълнение на тъч отдясно, топката стигна до дребничкия бразилец, който насочи удара си в долния ляв ъгъл.

Преди руският тим да поведе гостите създадоха още няколко нелоши положения, но при тях не се стигна до гол.

В 75-ата минута на срещата Краснодар остана с човек по-малко. Сергей Петров получи втори жълт картон.

В 85-ата минута се случи едно от най-добрите положения за Залцбург. Сориано получи прецизен пас, стреля, но в страни от левия стълб.

В класирането Шалке и Краснодар имат равен точков актив – 3 – като са съответно първи и втори. Ница и Залцбург нямат точка на четвъртото и петото място.