Националният тим по футбол на Сенегал постигна много престижно реми 1:1 срещу актуалния носител на Копа Америка – Бразилия. В приятелски мач, който се състоя на Националния стадион в Сингапур, „лъвовете от Теранга” заслужиха своето реми и така донякъде развалиха юбилея на Неймар, изиграл своя 100-ен двубой с националната фланелка.

Звездите на Ливърпул Роберто Фирмино и Садио Мане бяха основните действащи лица в срещата, като първият откри рано-рано резултата за бразилците, а другият спечели дузпата, от която Фамара Диедиу изравни в края на първата част.

Селекционерите Тите и Алиу Сисе не направиха никакви компромиси при избора на титуляри, като заложи на най-доброто, с което разполагат. „Селесао” предложи интересна трактовка на 4-2-3-1, като на терена в атака намериха място едновременно Неймар да Силва, Фирмино, Габриел Жезус и Филипе Коутиньо. Острието на Манчестър Сити изнесе добро представяне на нетипична позиция по десния фланг и всъщност асистира за гола.

В 9-ата минута той получи топката до тъчлинията и умело задържа, позволявайки на Фирмино да направи набег между централния и крайния бранител. Последва тънък пас по земя, оставил нападателя сам срещу вратаря. Фирмино завърши атаката с красив прехвърлящ удар в близкия горен ъгъл – 1:0.

До почивката множество голови положения нямаше, като в 40-ата минути съдиите подминаха ситуация, в която един от бранителите на Бразилия може би игра с ръка в наказателното поле. Точно преди стартирането на продължението африканците стигнаха до наказателен удар. Мане направи един от марковите си пробиви по левия фланг, като подмина Дани Алвеш и наху по диагонал към наказателното поле. Маркиньос опита да го спре, но също изостана, затова се постара да свали своя противник на тревата. За беда на южноамериканеца това се случи в наказателното поле, а от бялата точка Диедиу беше безпогрешен и разстреля Едерсон – 1:1.

В началото на втората част Бразилия натисна много сериозно. Коутиньо, Каземир и Жезус имаха повече от изгодни ситуации, които не успяха да оползотворят. За Сенегал най-добрата възможност се разкри пред Садио Мане в 85-ата минута, когато звездата на мърсисайдци разтресе страничната греда. Малко след него Неймар и резервата Ричарлисон един след друг се озоваха на обещаващи ситуации, но и двамата разочароваха със завършващите си удари.

По този начин Бразилия остана без победа вече в трети пореден мач от финала на Копа Америка срещу Перу насам. Тимът записа реми 2:2 срещу Колумбия и загуба от перуанците 0:1 в предишните си два приятелски мача.