Секс символът на американския футбол Хоуп Соло ще се кандидатира за шеф на Футболната федерация на САЩ.

Бившата вратарка на националния отбор направи това чрез публикация във Facebook, в която обяви, че ще се концентрира върху разрешаването на "системния проблем" с юношеския футбол в страната.

Според Соло, "системата е направена така, че да дискриминира и да неглижира непревилигелованите заради арогантната вяра, че САЩ притежава най-добрите атлети на света, затова можем да се справим и без да имаме най-добрите футболисти в света."

Кампанията на 36-годишната футболистка ще се концентрира върху четири основни вярвания: създаването на победна култува, равенство и разрешаване на проблемите на всички нива и финансова прозрачност.

Соло обаче ще има сериозна конкуренция. Сред кандидатите са трима бивши национали на САЩ в лицето на Ерик Уайналда, Пол Калиджури и Кайл Мартино, адвоката от Ню Йорк Майкъл Виноград, вицепрезиддента на американския футбол Карлос Кордейро и други.

Кандидатурата на Соло обаче определено е най-интересната. Освен като успешна вратарка и красавица, Соло доби популярност, след като през 2014 бе арестувана за обиди срещу своята сестра и 17-годишна племенница, след това имаше нови скандали с полицията, а наскоро обяви, че бившият президент на ФИФА Сеп Блатер я е опипвал на церемония преди време.

Скандална вратарка: Сеп Блатер ми стисна задника