Сантош за финала през 2016-а: CR7 ме потупваше и ми казваше „Старче, победихме“

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош разказа за финала Евро 2020 срещу Франция. Иберийците триумфираха, а Сантош сподели, че след успеха емоционалният Кристиано Роналдо го е потупвал и му е казвал „Старче, победихме“.

Припомняме, че голямата звезда на селекцията започна като титуляр двубоя с „петлите“, но се контузи и бе заменен в 25-ата минута. След това той остана скамейката, като изпита особени вълнения заради случващото се на терена. Петкратният носител на „Златната топка“ бе край тъчлинията и редом със Сантош опитваше да помага на съотборниците си с със съвети.

„Беше брутална сцена. Аз виках някой да застане на левия фланг, а Кристиано ме потупваше и ми казваше: „Старче, старче, вече победихме“, разказа Сантош пред SIC.

Съдбата среща Роналдо и Сантош много по-рано. Двамата се засичат в Спортинг Лисабон, когато талантливият нападател е все още обещаваща надежда.

„Когато отидох в Спортинг, повиках Роналдо и му казах, че има голям потенциал и че ще стане изтъкнат футболист, но трябваше да подобри играта си при високите топки. Още на следващия ден той вече тренираше в тази насока“, сподели още Сантош.