Италианският национален тим, воден от селекционера Роберто Манчини направи равен - 1:1 с Холандия на Роналд Куман в контрола, играна в Торино.

Италия завърши двубоя с 10 души след като две минути след като поведе в резултата, Доменико Кришито получи червен картон.

Двата отбора пропускат предстоящото Световно първенство в Русия.

Италия откри в 67-ата минута чрез Симоне Дзадза, а в 69-ата последва изгонването на Крисчито за грубо нарушение. Холандия стигна до хикс в 88-ата минута след попадение на Нейтън Аке.

Още в 3-ата минута Андреа Белоти вкара топката в мрежата на съперника, но попадението не бе зачетено заради засада. Пак Белоти получи добър пас в 32-ата минута и стреля, но Яспер Силесен внимаваше и спаси. Минута по-късно Симоне Верди прати топката над вратата на холандците.

Точно те пропуснаха изгодна възможност в 60-ата минута. Тони Вилхена се озова в обещаваща позиция и стреля, но над вратата. Мемфис Депай също не успя да се разпише след изстрел с глава в 65-ата минута.

Симоне Дзадза обаче не сгреши за Италия в 67-ата, а две по-късно Италия остана с човек по-малко след директния червен картон на Кришито.

Холандците се възползваха от численото си превъзходство и увеличиха оборотите. Мемфис Депай затрудни Матиа Перин да покаже рефлекти на вратата на Италия в 73-ата минута. Шест по-късно и Хилхена прати топката край дясната греда.

В 88-ата минута обаче Стивън Бергхуис намери Нейтън Аке, който от близо бе точен за крайното 1:1 в контролата.