Манчестър Юнайтед се наложи с 1:0 над ЦСКА Москва в мача от четвъртия кръг от Група В на Шампионската лига. Пълни 90 минути на терена записа българският национал Георги Миланов, който се представи на добро ниво.

Единственото попадение в срещата бе дело на Уейн Рууни, който се разписа за първи път от 17 октомври насам, когато вкара при успеха с 3:0 срещи Евертън от Висшата лига.

Манчестърци имаха чувствително превъзходство през цялата среща. Възпитаниците на Луис ван Гаал създадоха много положения пред вратата на московчани, но успяха да реализират само една от възможностите си.

Още в началните минути на срещата Юнайтед застраши вратата на Игор Акинфеев. Домакините атакуваха от ляво, последва удар на Уейн Рууни от границата на наказателното поле, но топката мина в страни от левия стълб на границата на наказателното поле.

В 16-ата минута Хуан Мата опита да засече силно извеждащо подаване, но не успя.

В 28-ата минута Бастиан Швайнщайгер бе фаулиран от ляво по атаката. Фаулът бе изпълнен от Уейн Рууни, но топката мина в страни от левия стълб на вратата на московчани. В 36-ата минута Маркос Рохо бе близо гола. След като получи подаване от Ашли Иънг, стреля, но топката мина в страни от левия стълб на вратата на Игор Акинфеев.

През втората част Юнайтед продължи да бъде по-настоятелният състав, а в 72-ата минута нова добра възможност се разкри пред Уейн Рууни, който обаче не успя да я оползотвори. Малко по-късно Сейду Думбия се оказа в центъра на много опасно положение, а само добрата намеса на Давид Де Хеа предотврати попадение.

След 80 минути игра „червените дяволи“ стигнаха до така търсения гол. След центриране от дясно ма Карик, Хесе Лингард комбинира с Уейн Рууни, който с глава се разписа за 1:0.

До края срещата се доиграваше, като освен няколко статични положения, не се разкриха други положения.

Същевременно в друг мач от същата група ПСВ Айндховен се наложи с 2:0 над Волфсбург.

Юрген Локадия откри резултата след 55 минути игра, след като получи подаване от Люк де Йонг 1:0.

Именно Де Йонг постави точка на спора в 85-ата мунута. След като бе изведен, с хубав прехвърлящ удар, прати топката за втори път в мрежата на немския тим и оформи крайното 2:0.

В класирането на Група В Манчестър Юнайтед е лидер със 7 точки. ПСВ и Волфсбург имат равен точков актив /6/, като „филипсите“ са втори заради по-добри показатели, а „вълците“ са трети. ЦСКА Москва е последен с 4 точки.