Цървена звезда победи с 1:0 Партизан в голямото дерби на Сърбия от 24-ия кръг на местната Суперлига. Така "гробрите" вече изостават с 16 точки от "звездашите" и на практика се простиха с мечтите си за титлата. Двубоят на "Мала Маракана" събра повече от 35 000 души на трибуните.   

Единственият гол на падна след автогол още в 5-ата минута. Остро центриране на Алекс Виго бе отклонено от Слободан Урошевич в собствената му врата за 1:0. 23-годишният аржентинец, който дойде под наем в  Цървена звезда в края на януари от Ривър Плейт, изрази радостта си, имитирайки стрелба по трибуната на гостите. Нещо повече - той се втурна на пистата, за да бъде по-близо феновете на съперника и повтори "стрелбата". От агитката на Партизан полетяха столове и други предмети, а нападателят на "звездашите" Александър Пешич изтича и дръпна Виго, показвайки му че няма нужда да пали искрата.

Още в 16-ата минута дефанзивният халф на Партизан - Кристиян Белич получи 4-сантиметрова рана, сблъсквайки се с Александър Катай. Той отказа да бъде сменен и продължи да играе с бинтована глава до 72-ата минута, когато се вряза в Пешич и загуби съзнание, а линейка веднага го откара в болницата.

В 26-ата минута пък част от публиката стана и започна да ръкопляска в подкрепа на Неманя Видич, който игра с №26 в Цървена звезда. Бившият защитник е кандидат за президент на Футболната федерация на Сърбия.

След гола Партизан бе по-активният отбор и отправи повече удари към вратата на съперника, но така и не успя да преодолее Милан Борян и да стигне поне до точка. В добавеното време гостите останаха в намален състав, след като нервите на Рикардо Гомеш не издържаха и той си изкара червен картон.
 
СЪСТАВИТЕ
 
Цървена звезда: Борян - Виго, Еракович, Драгович, Родич - Канга, Мияилович - Букари, Катаи (75-Милунович; 88-Миятович), Митрович (64-Кангва) - Пешич
 
Партизан: Попович - Филипович (65-Жикович), Маркович, Вуячич, Урошевич - Белич (74-Траоре), Колорадо (65-Баждар) - Диабате, Натхо, Мениг (74-Йович) - Рикардо