Порто записа убедителна победа във визитата си на белгийския Антверп и го победи с 4:1 в трета среща от група „H“ на Шампионската лига. Домакините поведоха чрез Алхасан Юсуф в 37-ата минута, но през втората част „драконите“ обърнаха развоя. Еванилсон изравни още в 46-ата, а Стивън Еустакио донесе пълния обрат в 54-ата минута. Еванилсон пък оформи своя хеттрик след още две попадения в 69-ата и 84-ата минута.

Белгийците поведоха в резултата в 37-ата минута, след като удар на играч на Антверп се отби в тялото на защитник и топката попадна в Алхасан Юсуф, който я прати в мрежата за 1:0.

През втората част обаче Порто бързо изравни. В 47-ата минута Еванилсон стреля от границата на наказателното поле и след рикошет кълбото се оплете в мрежата за 1:1.

В 54-тата минута Жоао Марио финтира защитник и подаде на Еустакио, който бе точен за 1:2.

Отново Еванилсон вкара хубаво попадение в 69-ата минута. Пепе получи дълга топка и я свали към бразилския нападател, който от воле порази вратата за 1:3.

Бразилецът оформи своя хеттрик в 84-тата минута, когато беше изведен зад защитата от Мехди Тареми и прехвърли вратаря за 1:4.

По този начин Порто събра актив от 6 точки след две победи и заема второто място в групата, с три по-малко от лидера Барселона. Антверп остава на последното четвърто място с нулев актив.