Порто победи Бенфика с 3:0 в дербито от осминафиналите за Купата на Португалия. Бразилският нападател Еванилсон бе главно действащо лице в шеметно първо полувреме за Порто, като вкара два гола и получи червен картон в добавеното време на първата част. Еванилсон се разписа в 1-а и 31-а минути, а Витиня бе точен в 7-а минута.

Срещата се игра на разпродадения с повече от 50 000 зрители стадион "Драгао" в Порто, което се случва за първи път от началото на пандемията. Публиката на Порто изпадна в екстаз след двата бързи гола още в първите 7 минути и до края не спря да подкрепя своя отбор.

След силното първо полувреме играчите на Порто се дръпнаха в защита през втората част, но успяха да удържат натиска на гостите. Бенфика също завърши мача с 10 души след червен картон на Николас Отаменди в добавеното време.

"Знаехме, че трябва да натиснем съперника още от началото. Играехме в нашия дом пред пълни трибуни, страхотна атмосфера и това е перфектният коледен подарък за нашите фенове", каза колумбийският нападател на Порто Луис Диас.

С успеха Порто се класира за четвъртфиналите за Купата на страната, където са още отборите на Спортинг, Мафра, Рио Аве, Лека, Портимонензе, Тондела и Визела.