Египет загуби от Сенегал във финала на Купата на африканските нации и се прости със златните медали. Вратарят на “фараоните” - Мохамед Абу Габал, и треньорите му бяха подготвили специална бутилка, съдържаща "пищови" за дузпите. На видео, разпространено в социалните мрежи, се виждат отпечатани най-честите места за изпълнение на дузпи от играчите на Сенегал.

На шишето се вижда как е отбелязано, че първите двама - Калиду Кулибали и Абду Диало, са били в долния десен ъгъл на вратаря. После двамата сториха точно това, като националът на Египет се хвърли към въпросната зона, но и в двата случая не съумя да спаси. 

После дойде ред на Буна Сар, за когото са отбелязани две точки - една в същия долен десен ъгъл и втора по-нависоко и малко по-централно. Защитникът на Байерн Мюнхен стреля точно според втората точка, като и този път стражът на “фараоните” е подготвен, но различката беше, че този път спаси.

Върху бутилката липсва информация за четвъртия изпълнителен от сенегалския тим - Бамба Диенг, който беше се появил като смяна, като само при неговото изпълнение Абу Багал не уцели посоката. 

Последен бе Садио Мане, който очаквано заби топката в долния десен ъгъл, макар и този път вратарят да бе плонжирал натам.