Партизан се виждаше с комфортен аванс преди реванша с Виктория Пилзен от 1/16-финалите на Лига Европа, но наивно го профука в края. Двата тима завършиха 1:1 в Белград и оставиха изхода за втория сблъсък напълно отворен. 

"Черно-белите" бяха повели в този иначе доста скучен мач малко преди изтичането на час игра чрез Леандре Тавамба, но допуснаха изненадващо изравняване девет минути преди края. На всичкото отгоре Милан Митрович беше изгонен малко преди края и така сърбите от спечелен мач, трябваше да треперят в заключителните моменти. 

Мачът в Белград започна с плахи действия и от двата тима. Първоначалните им цели бяха да не сгрешат, а разузнаването на противника протече твърде дълго. Доказателство за това е, че повече от половин час нямаше точен удар към вратите. 

Първият такъв дойде чак в 35-та минута и беше за домакините. Тогава прекрасен далечен пас намери Сейдуба Сума в наказателното поле на съперника и той стреля опасно, но вратарят на Виктория се намеси великолепно и изби в корнер. 

От ъгловото флагче Зоран Тошич качи топката на главата на Леандре Тавамба, който стреля опасно, но топката прелетя на сантиметри над напречната греда. Въпреки този окуражителен момент в края на полувремето, до почивката не се случи нищо друго интересно и тя дойде при нулево равенство. 

По всичко изглеждаше, че и втората част ще се проведе в това русло, докато не дойде моментът, който всички в Белград очакваха. В 58-та минута Мирослав Вуличевич проби по десния фланг и центрира страхотно във вратарското поле. 

Там защитата на чехите, която иначе действаше много сигурно, беше оставила непокрит Леандре Тавамба, който от 5-6 метра нямаше как да сбърка и с мощен удар прониза мрежата за 1:0. 

Малко след това звездата на "черно-белите" Зоран Тошич можеше да сложи точка на спора, но пропусна. В 64-та минута той се озова на страхотна позиция в наказателното поле, но прецизният му удар, който влизаше в долния десен ъгъл на вратаря, беше отразен. 

Последва отново предпазлива игра и от двата отбора. Чехите започнаха да поглеждат по-смело напред едва около четвърт част преди края на мача. Тогава дойде и първият им удар към вратата, отправен от Давид Лимберски, но топката беше избита в корнер. 

В 81-та минута обаче, сякаш от нищото, Виктория Пилзен изравни. Балонно центриране към аутлинията беше засечено с глава от Михаел Кърменчик към наказателното поле, къде Радим Ржезник беше оставен да стреля от около 8-9 метра с глава. Топката беше слаба, но някак се оплете в мрежата за 1:1. 

Само три минути след това и Милан Митрович беше изгонен от състава на Партизан, за да е пълна мизерията на тима в тези минути. В крайна сметка повече попадения не паднаха, но Виктория има леко преимущество заради гола на чужд терен в реванша в Пилзен след седмица.