От Австралия, през Близкия Изток и Европа до Южна Америка. Целият свят скърби за кончината на колоса Диего Армандо Марадона. В последните дни множество футболни и спортни величия споделиха чувствата и тъгата си посредством социалните мрежи и медиите. Феновете в Аржентина плачат с дни и се утешават един друг дори след като приключи тридневният национален траур.

Спортната общественост по цялото земно кълбо се обедини в мъката си и всеки ден отдава уважение на Златното момче от страната на среброто.

В Австралия и австралийският футбол положиха на терена тениска с №10 и името на дон Диего преди срещата между Аржентина Пумас и Ню Зийланд ол блекс.

В английската Висша лига, испанската Ла Лига, германската първа Бундеслига, италианската Серия А, в приятелския мач между Нидерландия и САЩ при дамите, азиатската Шампионска лига, Чемпиъншип, ФА Къп и дори в трета лига на Германия се запазва минута мълчание преди началото на всеки двубой. На големи екрани пък се изобразява ликът на Марадона.

Отделно от това в Буенос Айрес една от големите забележителности - обелискът бе огрян от световния шампион за 1986 година.

По улиците на столицата има рисунки с неговото лице. В Росарио трибуните на стадион "Марсело Биелса" безброй свещи образуваха легендарния №10.

В Парагвай сградата на КОНМЕБОЛ бе украсена от фигурата на Диего, а наставникът на местния Гремио Ренато Порталупи бе облякъл негова фланелка по време на сблъсъка с Гуарани от турнира Копа Либертадорес.

Това са само частици от благодарността, която човечеството проявява през тази седмица към неповторимия Диего Армандо Марадона, който доказва, че докато има кой да те помни, няма как да умреш.