Новият отбор на Аржентина без големите си звезди постигна класическа победа с 3:0 срещу Гватемала. Контролата се игра в ЛА. Временният треньор на Аржентина Лионел Скалони дебютира с победа.

Мачът започна с надмощие на аржентинците. Още в 8-та минута Ренцо Саравия центрира в наказателното поле на Гватемала, където Джовани Симеоне стреля с глава, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Кристиан Павон направи добър пробив в 16-та минута, навлезе в наказателното поле на Гватемала и стреля, но вратарят Пауло Сесар Мота направи решаващо спасяване и изби топката в корнер.

Аржентина поведе в резултата в 27-та минута, когато Гонсало Мартинес стреля от границата на наказателното поле на Гватемала, топката рикошира в тялото на Васкес, излъга вратаря Пауло Мота и влетя в мрежата му.

Аржентина бе близо до отбелязването на второ попадение в 35-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Гватемала, Есекиел Паласиос стреля с глава, но защитник изчисти топката от гол линията.

Аржентина отбеляза втори гол в 35-та минута. Джовани Ло Селсо с удар от дъгата на наказателното поле на Гватемала вкара топката в десния ъгъл на вратата на Мота.

Аржентина поведе с 3:0 в 44-та минута, когато Есекиел Паласиос се пребори за топката, след което подаде към Джовани Симеоне, който навлезе в наказателното поле на Гватемала, финтира защитник и прати топката във вратата на Мота.

Гватемала можеше да отбележи почетен гол в 67-та минута. Пред Уилбер Медрано се откри добра възможност, но той се забави със завършващия удар и защитник на Аржентина успя да го блокира.

Джовани Симеоне можеше да реализира своя втори гол в срещата в 82-та минута, но Пауло Сесар Мота направи решаващо спасяване.