Селтик спечели шампионската титла във Висшата лига на Шотландия за шеста поредна година. Отборът от Глазгоу разгроми с 5:0 като гост Хартс, а с три гола в двубоя от 30-ия кръг се отличи Скот Синклеър.

Осем кръга преди края на сезона "зелено-белите" имат преднина от 25 точки пред намиращия се на втората позиция до момента състав на Абърдийн. "Детелините" спечелиха първото място в Шотландия за общо 48-ми път в своята история.

Тази година обаче те са повече от убедителни и едва ли можеха да са по-безкомпромисни и са допуснали само два хикса за 30 мача в първенството. По-безкомпромисен шампион Шотландия не е имала досега. 

Иначе на стадион "Тайнкасъл" Синклеър даде аванс за гостите от Глазгоу с точен удар от близка дистанция в 24-ата минута.

Само три минути след това отново нападателят на Селтик беше изведен сам срещу вратаря Джак Хамилтън и лесно се разписа за втори път в срещата.

Десет минути след почивката шотландският национал Стюърт Армстронг се разписа за 3:0, а в 61-ата минута Патрик Робъртс с шут от дистанция покачи аванса за гостите на четири попадения.

В 84-ата минута на мача Скот Синклеър оформи хеттрика си след точно изпълнение на дузпа.