Рядко срещан бой на терена си спретнаха футболистите на мача Гремио - Интернасионал (0:0) за Купа Либертадорес. В мелето се включиха и всички резерви на двата отбора, наложи се на пистата да слязат полицаи да озаптяват развилнелите се играчи. 
 
Бомбата бе взривена от груб фаул на Мойсес Барбоса от Интернасионал срещу Пепе Коса край тъчлинията пет минути преди края. Двата отбора се хванаха за гушите, скочиха и резервите, и на терена стана страшно. Аржентинският съдия Фернандо Рапалини и асистентите му се видяха в чудо - гледаха и не вярваха на очите си. 
 
След 3-4 минути страстите поутихнаха и реферът вдигна 4 червени картона. Докато записваше имената на провинилите се, резервата на Гремио Пауло Миранда отново нахлу на терена и започна да раздава правосъдие. Размяната на удари и гоненицата по терена продължи още 4-5 минути преди арбитърът да изгони още четирима играчи. 
 
Бразилското дерби бе последното преди Конфедерацията на южноамериканския футбол (CONMEBOL) да спре турнира за Купа Либертадорес заради разпространението на коронавируса.