Свикнали сме да наричаме футболисти на над 35-годишна възраст за истински ветерани, които очакваме всеки момент да сложат край на кариерата си. Но какво ще кажете за професионален футболист на 50-годишна възраст?

Запознайте се с Казуйоши Миура, който вече може да се похвали със званието най-възрастният професионален играч в историята на футбола. С участието си в мач за своя втородивизионен японски отбор Йокохама, Казу Миури подобри досегашния рекорд на легендарния Сър Стенли Матюс.

"Крал Казу", както местните фенове наричат любимеца си, започна 32-ия си сезон в професионалния футбол, записвайки нова глава в забележителната си кариера, която започва в Бразилия на 15-годишна възраст.

Роденият в Шизуока футболист е забелязан от бразилски скаути още в ранна възраст и през 1982 заминава за Сао Пауло. Нападателят прекарва 7 сезона в Южна Америка като прави професионалния си дебют през 1986 за гранда Сантос.

В Южна Америка Миура играе и футзал като в последствие представлява Япония на Световното по футзал през 2012.

След успешния период в Бразилия Миура се завръща в родината си през 1990 година с екипа на Йимиури, който по-късно стана Верди Кавазаки, а сега е известен като Токио Верди.

Бързо Миура се превръща в суперзвездата на местното първенство с бразилската си техника и впечатляващи празнувания след голове.

По това време Миура става и национал на страната си като за негово съжаление така и не успява да участва на Световно първенство. Той вкарва 12 гола по пътя към Мондиал 1998, но не попада в състава. През 2000 година той прекратява кариерата си в националния отбор с 55 гола в 89 мача.

На клубно ниво обаче това далеч не е краят. Миура играе и в Европа с екипите на Дженоа и Динамо Загреб, а през 2005 играе под наем в австралийския ФК Сидни, с който участва и на Световно клубно първенство.

Сега с екипа на Йокохама Миура продължава футболния си път и още не мисли за отказване.