Световното първенство по футбол за жени в Австралия и Нова Зеландия предизвиква огромен интерес в цял свят. Мондиал 2023 чупи рекорд след рекорд по посещаемост, а когато се запознаете с най-красивите футболистки, със сигурност и у вас ще се събуди любопитство да изгледате някой мач от световното.

Вчера ви представихме пет от най-горещите футболистки, а днес вижте кои попаднаха в топ 5 на класацията.

5. КИКИ ВАН ЗАНТЕН (Ямайка, 21 г., 168 см)

Както подсказва името й, тя има смесен произход - баща нидерландец и майка от Ямайка. Истинското й име е Калиса Присила, но във футбола е известна само като Кики. Родена и израснала в САЩ, тя играе за отбора на местния университет Нотр Дам. Въпреки това Ван Зантен е много популярна в САЩ благодарение на партньорството й с Under Armour. Световноизвестната марка облича нейния отбор и решава да рекламира чрез Кики в нейната платформа в Инстаграм. Това носи добри резултати и скоро ликът й грейва на плакати в магазини на Under Armour в цялата страна.


4. ДЖОРДИН ХУИТЕМА (Канада, 22 г., 180 см)

Въпреки че бъдещето е пред нея, тя вече е известна в цял свят. Засега Хуитема печели повече като инфлуенсър, отколкото от футбола - всяка снимка в Инстаграм й носи по 60 000 паунда. Причината е не само в красотата й, а и в 5-годишната й връзка с най-добрия канадски футболист в последно време - Алфонсо Дейвис от Байерн Мюнхен. Двамата бяха определяни за най-изнестната футболна двойка, а тя направи трансфер в ПСЖ. Миналата година обаче те се разделиха, а Хуитема се върна в САЩ и за кратко се хвърли в обятията на един от синовете на Дейвид Бекъм - Ромео. Бейзболистът Хулио Родригес е последната тръпка на Джордин, която може да се похвали с 1,6 милиона последователи в Инстаграм. Двамата имат достатъчно време един за друг, тъй като той е състезател на Сиатъл Маринърс, а тя играе в Ол Регин, който също е от града.


3. АЛЕКС МОРГАН (САЩ, 34 г., 170 см)

Една от най-великите футболистки в историята на женския футбол. Има огромна популярност, следвана е от над 10 млн. души в Инстаграм. Преди три години Алекс роди дъщеричка и мнозина прогнозираха, че няма да се върне в големия футбол, но тя ги опроверга. Бащата на детето й - Сервандо Караско, с когото и официално са семейство, е известен мексикански футболист. Преди време Алекс Морган украси корицата на списание Sports Illustrated, спечелила е милиони от рекламни договори, сред които гигантите Найк и Кока-Кола. В момента играе за Сан Диего, има над 205 мача и 120 гола за САЩ. В Европа бе за кратко в Лион и Тотнъм. Това световно първенство е сбогуването й с футбола.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Calvin Klein (@calvinklein)


2. САКИНА КАРШАУИ (Франция, 27 г., 160 см)

Екзотичната си визия красавицата дължи на родителите си, които са мароканци. Сакина обаче е родена и израснала в Мирамас, Южна Франция. Арабският произход не й позволява да се разголва, но красивото й лице привлича спонсорите, които й дават по 23 000 паунда за снимка с техни продукти. Каршауи е футболистка на ПСЖ, а преди това играеше за Лион и Монпелие. Със сигурност след Мондиал 2023 звездата на Франция ще достигне 1 млн. последователи в Инстаграм.


1. АЛИША ЛЕМАН (Швейцария, 24 г., 165 см)

Спокойно може да се каже, че швейцарката вече отне короната от Алекс Морган. В момента тя е най-следваната футболистка в света с близо 15 милиона последователи. Всяка нейна снивка в Инстаграм й носи по 240 000 паунда. Леман играе в Астън Вила и се радва на огромна популярност на Острова. Преди това обличаше екипите на Уест Хем и Евертън. Алиша е истинска звезда и в Тик-Ток. Преди време тя доби сериозна популярност, разкривайки връзката си с Рамона Бакман, с която са съотборнички в националния отбор на Швейцария. Двете се разделиха през март 2021-а, но преди това BBC направи документален филм за тях. Скоро след това Леман стана гадже с Дъглас Луис, който играеше за Астън Вила, но след година бразилецът я напусна заради разкрепостената й фотосесия.