Бока Хуниорс е новият шампион на Аржентина. "Бокенсес" измъкнаха титлата от ръцете на вечния си съперник Ривър Плейт в последните минути на сезон 2019/2020 година. Митичният стадион "Ла Бомбонера" изживя поредна митична вечер в своята история, която донесе 34-ата титла на "генуезците". Капитанът Карлос Тевес донесе победата с 1:0 над водения от Диего Армандо Марадона Химнасия Ла Плата в мача от 23-ия последен кръг на местната Суперлига. Аржентинецът беше точен с плътен удар в 72-ата минута, пращайки в екстаз феновете на най-обичания тим в Аржентина.

В същото време лидерът до този момент в шампионата  - Ривър Плейт, стигна само до 1:1 в гостуването на Атлетико Тукуман. Хавиер Толедо даде аванс на домакините в 19-ата минута, а Матиас Суарес изравни в 35-ата минута и този резултат не се промени до последния съдийски сигнал. Така Бока изпревари "милионерите" и триумфира с 48 точки, докато "червено-белите" завършиха сезона с точка по-малко, пропускайки уникален шанс да спечелят първата си титла в Аржентина от 2014 година.

Триумфът на Бока е частичен реванш срещу вечния съперник, който през последните две години го победи в историческия финал в Копа Либертадорес - 2018, а през миналия октомври го отстрани на полуфинала в най-престижния клубен турнир на Южна Америка.
 
Пристигането на вицепрезидента Хуан Роман Рикелме през декември се оказа ключовата за успеха на "генуезците". Легендата на клуба върна треньора Мигел Русо, с когото грандът спечели последната си Либертадорес през 2007 година.
 
Пред около 50 000 зрители на "Ла Бомбонера" и над 35 000 на стадион "Монументал Хосе Фиеро" в Сан Мигел грандовете трябваше да стартират мачовете си по едно и също време. В Буенос Айрес публиката изпадна в еуфория, когато идолът Диего Марадона, който спаси тима си преди седмица, се появи на терена. Дон Диего се завърна за първи път като противников треньор. Той бе награден от любимия си клуб със специална фланелка от двамата си бивши съотборници, с които печели единствената си титла с Бока през 1981 година. Всяко движение на специалиста караше феновете да скачат, а на почивката той показа жест на кокошка към агитката, както наричат Ривър, което още повече надъха феновете.
 
Карлос Тевес, който е в отлични отношения с Марадона, отиде при него и двамата се целунаха по устата преди да се прегърнат. Този жест напомни подобна целвука между Марадона и Клаудио Каниджа.
 
Публиката не спираше да подкрепя и чакаше новини от мача на Ривър, който завърши след 95 минути игра. Това означаваше само едно - титла и старт на фиестата за "генуезците", които имат за цел тази година да стигнат до трона на Южна Америка.