Мениджърът на Кардиф Нийл Уорнък разкри какво са си казали с Емилиано Сала в последния разговор помежду им преди кошмарния инцидент, отнел живота на футболиста.

Аржентинецът загина, след като аеропланът, с който пътуваше от Нант за Кардиф, изчезна от радарите над Ла Манша на 21 януари.

Уорнък присъства на погребението на играча, а след като му отдаде последна почит говори и пред медиите.

„Сала ми каза, че ще вкарва много голове и ще се превърне в ключова фигура за моя състав. Аз пък му отвърнах, че съм сигурен, че е така. Той беше играч с огромно сърце. Като човек не познавам някой, който да може да каже лоша дума за него, или който да има негативно изживяване с него“, заяви Уорнък.

„Споменът за Сала изпълва очите ни със сълзи. Цялото градче е така обединено, впечатляващо е, че всички се събраха, за да го изпратят“, продължи мениджърът.

„Тези неща не се случват във футбола. Никога в 40-годишната ми практика не съм предполагал, че ще изживея нещо подобно. Това е нещо, което никога не вярваш, че може да изживееш. Сала бе мой футболист и това, което изживях, ще го помня цял живот“, обясни още Уорнък.

„Ние искахме да присъстваме тук (бел. ред. – на погребението). Аз съм благодарен, че успях да дойда. Вчера се видяхме с родителите на Сала, а днес говорихме няколко пъти. Майка му плаче на всеки пет минути, сещайки се за детето. Това е много травматично изживяване за нея. Тя, бащата му, братята му…те са прекрасни хора. Всички са заедно с тази болка“, заяви Уорнък.

28-годишният Сала бе изпратен от този свят в събота, 16 февруари. Тялото на Сала бе открито сред останките на потъналия самолет на дъното на Ла Манша през миналата седмица. В последствие специалистите го идентифицираха, а изнесеното заключение е, че нападателят е издъхнал вследствие нараняванията си на главата.

Междувременно продължава набирането на средства за издирването на тялото на пилота, с който пътуваше Сала – Дейвид Ибстън.

Мбапе дари 30 хиляди за търсенето на пилота

Разкриха причините за смъртта на Сала