Мароко се класира за четвъртфиналите на Купата на Африканските нации след победа с 2:1 над Малави. „Лъвовете на Атлас” трябваше да правят обрат, след като в 7-ата минута Габадиньо Манго откри резултата. В края на първата част Юсеф ен Несири изравни, а в 70-ата минута Ашраф Хакими донесе успеха на селекцията на Вахид Халилходжич.

Следващият съперник на мароканците е победителят от Египет – Код д`Ивоар, които играят утре.

Малави шокира мароканците в 7-ата минута. Тогава Габадиньо Манго получи топката и с шут от далечна дистанция матира Боно.

Десет минути по-късно вратарят на Малави се справи след опасен удар на Лоуза. Малко след това нов опасен удар на Манго профуча покрай дясната греда.

В 27-ата минута Чарлс Тому изби коварен удар на Ашраф Хакими от фаул. Осем минути по-късно и Ромен Сайс пропусна отличен шанс за гол. Последваха нов пропуск на Хакими и на два пъти на Софиан Буфал.

В продължението на първата част Селим Амала с чудесно центриране намери Юсеф Ен Несири, който с глава вкара за 1:1.

В 66-ата минута атласките лъвове поискаха дузпа за игра с ръка на Чембази в наказателното поле, но след намесата на ВАР такава не беше отсъдена. Четири минути след това Мароко направи пълен обрат. Разписа се Хакими след перфектно изпълненен пряк свободен удар.