Уругвай спечели с 4:1 контролата срещу Мексико, която се игра в Хюстън. Луис Суарес изигра много силен мач и бе в основата на успеха на „урусите“.

Уругвай поведе с 1:0 в 21-та минута, когато Урета центрира от корнер в наказателното поле на Мексико, където Хосе Хименес засече топката с глава и я вкара във вратата на Гийермо Очоа.

Съдията Елфат свири дузпа за Мексико в 25-та минута, след като Бентанкур събори Ървинг Лосано в наказателното поле на Уругвай. Наказателният удар бе реализиран от Раул Хименес.

Урувай отново поведе в резултата с гол в 32-та минута. Луис Суарес стреля от фаул и вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Очоа.

Уругвай продължи да доминира. В 36-та минута се откри страхотна възможност пред Матиас Весино, който отправи много опасен удар, но Очоа спаси.

Съдията Елфат свири дузпа за Уругвай в 40-та минута, когато Луис Суарес бе препънат в наказателното поле на Мексико от Ангуло. Именно Суарес реализира наказателния удар и направи резултата 3:1.

Фернандо Муслера направи много добро спасяване в 54-та минута, когато отрази удара на Раул Хименес.

Уругвай реализира четвърти гол в 59-та минута, когато Луис Суарес сложи топката на главата на Гастон Перейро, който с глава вкара топката във вратата на Очоа.

Ървинг Лосано демонстрира добра скорост в 72-та минута, след което стреля, но Муслера спаси.

Съдията Елфат свири трета дузпа в мача в 74-та минута. Той посочи бялата точка за нарушение на Мартин Касерес срещу Алварадо в наказателното поле на Уругвай. Раул Хименес отново изпълни наказтелния удар, но Муслера хвана ъгъла и спаси.

Мексико можеше да направи по-почетна загубата си в 79-та минута, но след удара на Виктор Гусман топката се спря в напречната греда на вратата на Фернандо Муслера.