Зрелище, шест гола, невероятна феерия по трибуните. Нещо обичайно съпътстваше в поредното дерби между Бешикташ – Фенербахче от 23-ия кръг на турската Супер Лига.„Орлите” поведоха стри гола още до почивката, след като точно бяха Гьокхан Гьонул (10’) и Бурак Йълмаз на два пъти (18’ и 45+2’).

Така момчетата на Шенол Гюнеш виждаха трите точки над един от големите си врагове, но не така смяташе отборът на Ерсун Янал, които сътвориха изравняване за едва 12 минути игра. Първо Миха Заич намали резултата в 55-ата минута, а шест по-късно Салиф Чъфтпънар направи резултата 3:2 за Бешикташ. Така дойде 67-ата минута, когато Али-Хасам Калдаръм изравни резултата на „Водафон Арена” след повече от впечатляващо изпълнение, което постави Лорис Кариус в неудобно положение.

Oще в десетата минута Бешикташ поведе в резултата след груба грешка в защитата на Фенербахче. Домагой Вида получи центрирана топка отляво и с параболичен пас видя Гьонул, който отблизо не пропусна – 1:0. Осем по-късно Бешкиташ получи дузпа, а Бурак Йълмаз не пропусна да порази за втори път вратата на Волкан Демирел.

Във втората минута от добавеното време на първата част Шинджи Кагава пусна брилянтно по земя за Йълмаз. Нападателят на Бешикташ напредна и с ефектно копване прехвърли Демирел за 3:0. Въпреки „голямата планина, която имаше за изкачване” Фенербахче натисна здраво опонента през второто полувреме. Така в 55-ата минута Набил Дирар пусна успоредно по земя отдясно за Заич, който чукна топката, а тя се удари в гърдите на Лорис Кариус и влетя в мрежата му – 1:3.

Шест по-късно опитният Матьо Валбуена центрира от свободен удар, а Чъфтпънар се извиси и отклони топката в десния ъгъл на германския вратар на „орлите”. В 67-ата пък дойде вълшебният миг на Калдъръм. Футболистът на Фенербахче поле топката пред границата на наказателното поле и с топовен изстрел с левия крак матира отдадения под наем вратар от Ливърпул в Бешикташ – 3:3.

Шеметният развой на мача не свърши тук, като до самия край и двата отбора имаха шанс да вземат трите точки. На два пъти, в 78-ата и 80-тата, Йълмаз можеше да изведе Бешикташ отново напред, но не сполучи. В 87-ата пък Елиф Елмаз засече центриране от корнер, но ударът му премина на сантиметри край левия страничен стълб на Кариус.

По този начин Бешикташ остана на 3-ото място във временното класиране с 40 точки, докато Фенербахче се изкачи до 14-ата позиция и вече е с 25 пункта.