Бъдещето на Дони ван де Беек е свързвано всеки ден с напускане на Аякс. Това заяви и генералният мениджър на нидерландският гранд Едвин ван дер Саар. Но славният вратар заяви, че желаещите ще трябва да платят висока сума за халфа, дори и по време на икономическата криза, която причини пандемията.

„Миналият януари хората казваха, че ще загубим седем или осем играчи, но в крайна сметка бяха само двама ключови играчи. Големите клубове като Байерн Мюнхен казаха, че параметрите на трансферния пазар ще се променят в следващите прозорци. Но за тях е лесно да го кажат, защото те са тези, които купуват“, каза Ван дер Саар.

„Разбира се сумите от 150 до 200 милиона евро ще изчезнат, но мисля че все още има висока стойност на някои играчи на Аякс. Те са добре обучени, имат опит в Европа и са победтели. През миналата година сключихме словесни споразумения с Андре Онана, Николас Талиафико и Дони ван де Беек да останат при нас още един сезон. Обещахме им, че по-късно ще им помогнем да намерят следващата стъпка в кариерата си. Нищо не се промени в това отношение, но няма да правим 50% отстъпка на желаещите да си имат. Заинтересованите клубове могат да забравят за това намаление“, добави още бившият вратар на Аякс.

23-годишният Ван де Беек е силно желан от Реал Мадрид, както и от Манчестър Юнайтед и Ювентус.