Футболните национали на Мароко стартираха с победа участието си в тазгодишното си участие в турнира за Купата на Африканските нации. В група D „лъвовете на Атлас” постигнаха минимална победа с 1:0 над Намибия.

За мароканците титуляр стартира бившият футболист на Левски и Черно море Мехди Бурабия. Халфът на Сасуоло обаче се оказа първият заменен – в 58-ата минута – в желанието на наставника Ерве Ренар да постигне победата.

Мароко в пълна степен оправда статута си на фаворит и диктуваше темпото на мача през цялото време. Множеството пропуски пред вратата на Лойд Казапуа-младши без малко да им струват скъпо. През първото полувреме Мароко нямаше чак толкова много чисти положения. Това се промени след почивката, когато Ренар успя да нанесе нужните корекции в играта. Всички офанзивни звезди в отбора му – Софиан Буфал, Хаким Зиеш, Мбарк Бусуфа и Юсеф Ен Несири – в даден момент се озоваха заедно на терена.

Нито един от тях обаче не се оказа автор на победния гол. Той падна в 89-ата минута, когато нападателят на Намибия Итамунуа Кеймюин се бе върнал да помогне в защита за един пряк свободен удар. Вместо това обаче той доста непохватно отклони центрирането в собствената си мрежа и донесе трите точки за Мароко.

По-късно тази вечер е другият мач от група D, а той обещава да бъде крайно интересен – Южна Африка срещу Кот д’Ивоар.