Бешикташ и Фенербахче завършиха наравно 0:0 в голямото дерби на 8-ия кръг на турското първенство. Двата истанбулски гранда изиграха интересен мач на "Водафон Парк", но не успяха да намерят път към гола. "Черните орли" трябва да съжаляват, че не стигнаха до трите точки, тъй като бяха по-добрият отбор, особено през второто полувреме, а в края на мача Вут Вегхорст на два пъти пропусна да се разпише. Попадение на нидерландеца през първата част беше отменено заради засада. 

Срещата започна с по-настъпателни действия на гостите, но реални опасности пред Ерсин Дестаноолу нямаше. В 17-ата минута Бешикташ стигна до гол с първата си по-добра атака в мача. Нейтън Редмънд проби отляво и центрира в наказателното поле, където Вегхорст се освободи от Густаво Енрике и прати топката във вратата. Попадението обаче беше отменено, тъй като нападателят беше в положение на засада. 

След половин час игра Тайп Сануч отправи удар с глава след центриране на Джаксън Мулека отдясно, но Алтай Байандър успя да избие в корнер. В ответната атака Енер Валенсия се озова на стрелкова позиция и отправи удар от малък ъгъл, но Ерсин се справи. 

В 33-ата минута вратарят на "канарчетата" отрази коварен шут на Редмънд. Минута преди края на първата част Валентен Розие проби отдясно и пусна отличен успореден пас за Деле Али, но англичанинът не успя да засече топката във вратата. 

В 57-ата минута се получи меле в наказателното поле на домакините, при което Фенербахче поиска дузпа за нарушение срещу Жоао Педро, но такава не беше отсъдена. Постепенно Бешикташ взе инициативата, а треньорът Валериен Исмаел пусна в игра Жедсон Фернандеш, Рашид Гедзал и Дженк Тосун. Смените дадоха резултат, като "черните орли" станаха още по-опасни в атака. В 88-ата минута Розие напредна отдясно и качи топката на главата на Вегхорст, но нидерландецът стреля на сантиметри от дясната греда. 

Минута по-късно Рашид Гедзал центрира от пряк свободен удар, а Вегхорст отправи удар с глава с гръб към вратата, но топката срещна страничната греда. Малко след това Тайфур Бингьол засече подаване на Умут Мераш, но не намери очертанията на вратата. 

Така Бешикташ записа трети пореден мач без победа. "Черните орли" са 6-и с 15 точки, докато Фенербахче е седми с точка по-малко, но и мач пасив. Лидер е Истанбул Башакшехир със 17 точки. Толкова имат още Адана Демирспор, Галатасарай и Коняспор.