Капитанът на Сенегал - Калиду Кулибали, определи Едуар Менди за „най-добрия в света“, след като тимът спечели Купата на африканските нации срещу Египет за първи път в своята история. Сенегалците триумфираха след нулево равенство в редовното време и продълженията, след което се стигна до рулетката на дузпите, където техният вратар – стражът на Челси Едуар Менди, блесна за успех с 4:2. 

„Щастливи сме. Знаехме, че ще бъде трудно да спечелим Купата на Африка, но днес го направихме. Нашият тим заслужаваше да триумфира с тази титла. От дълго време чакахме този момент и сега го постигнахме. Този отбор е невероятен“, каза Кулибали.

„Мачът и турнирът бяха трудни. Спечелихме трофея с нашия тим и сила. Нашият вратар е най-добрият в света и ние съумяхме да вдигнем купата“, добави бранителят.

„Горди сме. Никога не бяхме печелили турнира преди. Работихме наистина много усилено, за да вдигнем този трофей и днес спечелихме като колектив и като страна – точно заради това съм страшно горд. Изпълнителите на дузпите се справиха наистина много добре, дадох всичко от себе си, за да спася една и го направих, така че съм супер щастлив“, допълни Менди.