Престоят на Уейн Рууни в МЛС официално приключи тази нощ, след като неговият Ди Си Юнайтед беше елиминиран още в първия кръг на плейофите. Това се случи с поражение 1:5 от ФК Торонто, дошло след продължения.

Голмайстор №1 в историята на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор не успя да окаже влияние върху мача за своя тим, като за втора поредна година Ди Си рано-рано се прости с надеждите си титла на САЩ.

Марко Делгадо откри резултата за Торонто в 32-ата минута след груба грешка на вратаря Бил Хамид. Рууни имаше своя роля в продължението на мача, когато негов корнер беше отклонен от Фредерик Брилан за Лукас Родригес, който изравни и прати срещата в продължения.

Там обаче Ди Си се оказа брутално пометен. Само в първите допълнителни 15 минути тимът на Рууни инкасира цели четири попадения. Ричи Лариеа изведе Торонто напред в резултата в 93-ата, а две по-късно Джонатан Осорио докара събитията до 3:1. Преди прекъсването за смяна на половините Осорио наниза още едно попадение в 103-ата минута.

Така от този момент нататък съмнение относно крайния победител нямаше, а Рууни беше заменен още преди изтичането на първото продължение. В добавената минутка към него Ник ДеЛеон оформи крайното 5:1.

Това бе последният мач за 33-годишния Рууни на американска земя, тъй като през януари той се завръща в Англия, за да подпише с Дарби Каунти като играещ помощник-треньор. Договорката с „овните” и мениджъра им Филип Коку беше постигната още през август.

Рууни се присъедини към Ди Си Юнайтед от Евертън през 2018 година, когато американският тим се намираше на дъното в Източната конференция. В 48 официални мача нападателят се отчете с 23 гола и 15 асистенции.