Националният отбор на Камерун се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на африканските нации, след като надви трудно с 2:1 дебютанта и приятната изненада на турнира Коморските острови.

Двубоят обаче влезе в историята на надпреварата с факта, че на вратата на Коморските острови застана полеви играч, вместо вратар, тъй като и тримата в списъка на селекционера Амир Абду не можеха да вземат участие. Титулярният страж Али Ахамада се оказа заразен с коронавирус. Резервите Салим Бен Боина и Мояд Усейни също се оказаха извън сметките. Първият е контузен, а вторият също е заразен.

По този начин под рамката на вратата игра защитникът Шакер Алхадур, който е висок една 172 см. Алхадур игра цял мач и отрази четири удара в очертанията на вратата от общо отправени 6. Той също така игра с топката 52 пъти, направи 42 подавания, но не успя да спаси тима си от загубата.

Иначе двубоят започна още по-зле за Коморските острови, които останаха с човек по-малко на терена още в седмата минута, когато беше изгонен Абду.

Карл Токо-Екамби пък даде аванс на Камерун в 29-ата минута, а в 70-ата Венсан Абубакар удвои аванса на домакините, с което успокои домакините.

Островитяните обаче върнаха интригата в срещата в 81-ата минута, когато Юсуф М’Чангама намали след феноменален гол от пряк свободен удар от над 30 метра до вратата на Андре Онана.

В крайна сметка Камерун удържа аванса си и продължи напред в турнира, на който е домакин.