Италия не срещна особено трудности в първия мач от световните квалификации за Мондиал 2022, надделявайки с 2:0 като домакин на Северна Ирландия. Доменико Берарди откри в 14-та минута, а Чиро Имобиле удвои в 39-та минута, за да оформи и крайният резултат. 

Двубоят започна с малко положения пред двете врати, но италианците все пак взеха ранен аванс. След центриране на Алесандро Флоренци, Доменико Берарди засече със страхотен шут топката и не остави шансове за стража на гостите Пийкок-Фаръл.

Последваха много силни минути за "адзурите", а Чиро Имобиле се провали на два пъти да вкара, пропускайки страхотни възможности. 

Звездата на Лацио все пак се реалибитира в 39-та минута, след като завърши брилянтна атака и се възползва от асистенция на Лоренцо Инсиние за 2:0.

През втората част италианците намалиха значително оборотите и гостите имаха не лоши шансове, за да се върнат в мача, като Мат Смит и Магенис тестваха на два пъти рефлексите на Донарума, но без успех. 

До края на срещата ирландците опитваха неистово да отбележат, но така и не успяха, въпреки още няколко опасности. Така Италия стартира по най-добрия начин, а след няколко дни ще се изправи и срещу България в София във втори мач за двата тима. 

Италия - Северна Ирландия 2:0

1:0 - Доменико Берарди (14)

2:0 - Чиро Имобиле (39)

Съставите на двата тима: 

Италия: Донарума, Флоренци, Бонучи, Киелини, Емерсон, Пелегрини, Локатели, Верати, Берарди, Имобиле, Инсиние;

Северна Ирландия: Пийкок-Фаръл, Далас, Макнеър, Каткарт, Еванс, Смит, Еванс, Дейвис, Маккан,Уайт, Магенис;