Няколко от испанските грандове следят един от най-големите турски таланти – Мустафа Капъ. 17-годишният футболист на Галатасарай е универсален халф, който може да играе по цялата средна линия. Договорът на младока изтича на 30 юни, след като той не пожела да преподпише с турския гранд и може да премине като свободен агент в друг клуб.

Любопитното е, че Мустафа Капъ направи дебюта си за първия тим на Галатасарай на стадион „Георги Аспарухов“ в приятелски мач загубен от „сините“ с 0:2 през 2016 година. Тогава той бе само на 14 години.

Още тогава той привлече вниманието заради своята техника и интелигентност на терена. Капъ се превърна и в най-младия играч, който играе в официален мач за Галатасарай. Направи го, когато беше на 16 години срещу Сиваспор на 22 декември 2018 година. Халфът тогава заяви, че целта му е да играе на най-високото ниво, в някое от големите първенства в Европа.

Изглежда, че тимовете от Ла Лига са най-заинтересовани от привличането на турския талант. Вече оферти към него има от Атлетико Мадрид. Валенсия, Виляреал, Селта и Реал Сосиедад. Специалистите споделят, че неговият стил е подходящ за испанските терени.