Испания не показа никаква милост и размаза с 5:0 Коста Рика в контрола, играла се на стадион “Ла Росаледа”. Както е известно “Ла Роха” отдавна си гарантира участие на Мондиала в Русия през 2018 година, след като завърши на първо място в групата си.

Приятелската среща с Коста Рика стартира с гол на Жорди Алба още в 6-ата минута, а Алваро Мората удвои в 23-ата минута на двубоя. Давид Силва се разписа на два пъти в рамките на пет минути малко след старта на полувремето (51’, 55’), а капитанът Андрес Иниеста оформи за крайното 5:0 в 73-ата.

Испанците очаквано доминираха на терена по време на целия мач. В 6-ата минута Алба достигна до брилянтен пас, озовавайки се на отлична стрелкова позиция. След това футболистът на Барселона наниза безпроблемно топката в десния ъгъл на вратата.

Едва осем минути по-късно Алваро Мората можеше да удвои за тима си, след като нахлу на слалом в наказателното поле и изстреля топката по трева към средата на мрежата, но вратарят Дани Карвахал демонстрира чудесна реакция и я спря.

Все пак нападателят на Челси стигна до желаното попадение в 23-ата минута. Давид Силва напредна отляво в наказателното поле и отправи удар, но Карвахал изби. При добавката обаче Мората не сбърка и с мощен изстрел отблизо направи резултата 2:0.

Отново той в 42-ата минута овладя подаване в наказателното поле, но изпрати топката право право в ръцете на Карвахал.

През второто полувреме гостите на дадоха никакви признаци на живот. Очаквано се стигна и до трети гол във вратата на съперника, а негов реализатор бе Давид Силва. Футболистът на Манчестър Сити се възползва от изумителна грешка от страна на бранител на Коста Рика и се възползва, без да се замисли нито за секунда, правейки резултатът 3:0.

Само 4 минути по-късно отново допълни още един гол в кошницата на “Ла Роха”. Силва със страхотен рейд нахлу отдясно и с чудесно финално изпълнение оплете топката в мрежата на Карвахал.

Капитанът на испанците Андрес Иниеста закръгли резултата на 5:0 в 73-ата минута с феноменален удар от движение, който мина през ръцете на клетия страж на гостите и навести десния ъгъл на вратата му.