Отборите на Испания и Израел се класираха за полуфиналите на Европейското първенство по футбол за младежи до 21 години, което се провежда в Румъния и Грузия.

В Букурещ испанците победи Швейцария с 2:1 след продължение и 1:1 в редовните 90 минути.

Хуан Миранда донесе успеха на тима с попадение в 103-ата минута, а Испания се класира за 11-и път на полуфиналите на континентален шампион в тази възраст.

Серхио Гомес откри резултата в 68-ата минута на двубоя, а в добавеното време Зеки Амдуни изравни за швейцарския тим.

Израел спечели срещу Грузия с 4:3 след изпълнение на дузпи, след като редовното време и продълженията завършиха 0:0.

Джорджи Гагуа и Саба Хвадагиани пропуснаха от бялата точка за грузинците, което донесе победата на Израел след 120 минути в Тбилиси. За израелския тим Омри Ганделман беше най-близо до попадение през второто полувреме, но уцели гредата, а срещата се игра пред рекордните 44 338 фенове.

БГНЕС / BGNES
67 снимки

Израел ще играе с Португалия или Англия на полуфиналите в Батуми в сряда, а Испания ще срещне победителя от мача между Франция и Украйна.

Междувременно УЕФА обяви, че Европейското първенство в Грузия и Румъния е най-посещаваното издание на турнира. Рекордните 44 338 зрители присъстваха на четвъртфиналния двубой между Грузия и Израел в Тбилиси, което е най-високата посещаемост за един мач в историята на финалите на Евро U21. Общо 250 746 са гледали срещите в този турнир, подобрявайки предишния рекорд от 243 995, поставен на финалите в Полша през 2017 година.