Намиращият се в страхотна форма нападател на Милан Златан Ибрахимович намекна, че е възможно да се върне в националния отбор на Швеция за участието на финалите на Евро 2020 следващото лято. 39-годишният футболист се отказа от националния тим след Европейското първенство през 2016 и впоследствие пропусна похода на "трите корони" до 1/4-финалите на Мондиал 2018 в Русия.

Вчера той спечели за рекорден 12-ти път наградата за най-добър футболист на годината в Швеция, след което призна, че завръщане в представителния отбор не е изключено.

"Щом ме питате, ще бъда честен - да, националният отбор ми липсва. Ако на някой не му липсва, значи той вече е приключил с футбола, а аз не съм приключил с кариерата си", коментира Ибрахимович.

Запитан по-директно дали би приел покана от националния селекционер Яне Андершон за участие в Европейското първенство, Ибрахимович отговори: "Дайте ми време, трябва да помисля върху това".

Ибрахимович води в голмайсторската листа на Серия А с 10 гола от началото на сезона, а за националния отбор той има 62 попадения в 116 двубоя.

Швеция ще срещне Испания, Полша и Словакия в груповата фаза на Евро 2020.