Селекционерът на Япония Хаджиме Мориясу заяви, че играчите му могат да бъдат заредени със самочувствие след убедителния успех над Перу с 4:1 в приятелска среща, предвид това, че Купата на Азия започва след по-малко от седем месеца.

Крилото на Брайтън Каору Митома отбеляза гол и асистира за друг за победата на „самураите“ в Осака, пет дни след разгрома над Ел Салвадор с 6:0. Японците ще търсят спечелването на рекордна пета Купа на Азия в историята си в Катар през януари.

„Перу е на близка до нас позиция в световната ранглиста и има силен отбор в Южна Америка, така че това бе добър тест за нас. Да победиш добър южноамерикански тим като този ни дава самочувствие и следващия път, в който се съберем, ще се опитаме още повече да се подобрим“, каза Мориясу.

Хироки Ито изведе азиатците напред в резултата, преди Митома да покачи на 2:0. Впоследствие офанзивният футболист на Брайтън асистира за попадението на Юния Ито, а Дайзен Маеда реализира четвъртия гол за японците. Крайният резултат бе оформен от Кристофер Гонзалес. Перуанците обаче не успяха да се поздравят с нова победа над тим от Азия, след като пристигнаха в Осака след минимално 1:0 над Южна Корея в Сеул. Япония ще изиграе още три проверки преди старта на квалификациите за Мондиал 2026 през ноември.