От ФИФА отново демонстрираха уважение към легендата на българския футбол Христо Стоичков. Камата бе част от церемонията на централата за връчването на наградите The Best. Носителят на "Златната топка" за 1994-а бе сред легендите, избрани от централата да излязат на сцената, за да връчат различни награди. По двама човека връчваха всяка награда, а Стоичков бе в компанията на бившата треньорка на САЩ Джил Елис.

Камата връчи на треньорката на женския национален тим на Англия Сарина Вигман приза за треньор №1 при жените, след като спечели eвропейската титла с отбора на Англия. Другите две номинирани дами бяха Пия Сундхаге (Швеция) и Соня Бомпастор (Лион, Франция), спечелила женската Шампионска лига.

"Откакто се помня, обичам футбола. Винаги съм искала да постигна успехи, борила съм се за това всеки ден, всяка минута. Благодаря на семейството и близките ми хора", заяви победителката от трибуната.

Мери Ърпс (Англия) е вратарка номер 1 при жените за 2022-а, пази на Манчестър Юнайтед и Англия, наградата й беше връчена от Дидие Дрогба. Емилиано Мартинес, който имаше огромен принос за световната титла на Аржентина, беше определен за вратар номер 1 при мъжете. Негови подгласници останаха Ясин Буну (Мароко) и Тибо Куртоа (Белгия). Наградата му беше връчена от Жулио Сезар и Ениола Алуку, която лично му връчи купата.