Националният отбор на Норвегия помете с 9:0 Армения в приятелски мач, игран на стадион "Улевал" в Осло. Домакините се възползваха от факта, че играха с човек повече от 18-ата минута и направиха на пух и прах своя съперник.

Армения остана в намален състав в 18-ата минута, когато Арман Ховханисян извърши грубо нарушение, с което си заслужи директен червен картон.

Домакините се възползваха от този факт по най-добрия възможен начин. Звездата на тима Ерлинг Холанд отбеляза два гола в 24-ата и 45-ата минута. С хеттрик се отчете другият нападател Джошуа Кинг, който бе точен в 29-ата минута от дузпа, както и в 34-ата и 59-ата минута.

Освен тях се разписаха още Кристиан Торствелд (30), Матс Даели (80) и Александър Сьорлот (90), а Камо Ховханисян си отбеляза автогол в 89-ата минута.

Така Норвегия натрупа самочувствие преди първия си мач в Лигата на нациите срещу Сърбия на 2 юни. Армения пък ще трябва да се съвземе след това тежко поражение и да покаже друго лице в следващия си двубой с Шотландия също от Лигата на нациите.