Камерун и Гвинея завършиха наравно 1:1 в мач от първия кръг на група С на Купата на африканските нации. Защитникът на Ботев Пловдив Антоан Конте започна като титуляр за гвинейците и остана на терена до 56-ата минута.

Гвинея поведе с гол на Мохамед Байо в десетата минута. В края на първата част обаче символичните гости останаха с човек по-малко след директен червен картон на капитана с Франсоа Камано. Камерун се възползва от численото си превъзходство и изравни в 51-вата минута с гол на Франк Магри.

Двата тима вече имат по 1 точка в актива си във временното класиране. Лидер в група С е Сенегал с 3 точки след победата си с 3:0 над Гамбия.

Гвинея поведе в десетата минута на срещата, когато Мохамед Байо бе изведен в наказателното поле и нанесе удар в средата на вратата, който бе спасен от Фабрис Ондоа, топката обаче се върна в Байо, който отправи диагонален удар за 0:1.

В добавеното време на първата част Гвинея остана с човек по-малко. Франсоа Камано настъпи съперник над ахилеса, за което след преразглеждане с ВАР получи директен червен картон.

В 51-вата минута Камерун изравни. Жорж-Кевин Н‘Куду центрира на втора греда за Франк Магри, а той се освободи от отбраната на Гвинея и с глава заби топката в мрежата - 1:1.

Две минути преди края камерунците посегнаха към трите точки, след като отбита топка стигна до Карл Токо Екамби, а той от изгодна позиция стреля, но Ибрахим Коне блесна със страхотно спасяване.