Грандовете Ривър Плейт и Бока Хуниорс завършиха 0:0 в Суперкласико от 5-ия кръг на аржентинската Суперлига. Пред 70 000 зрители на "Монументал" двата колоса се срещнаха за първи път от историческия финал за Копа Либертадорес през декември 2018 година на "Сантиаго Бернабеу". 
 
Цели девет месеца феновете на Ривър Плейт чакаха този ден, за да могат да скандират своите песни за легендарния успех в Мадрид и изкачването на трона на Южна Америка.
 
Именно поради това голяма част от хореографията на митичния стадион на Ривър беше с черни балони, а от трибуните се скандираше: "Който не скача е умрял в Мадрид". Запалянковци на милионерите не пропуснаха да пуснат надута с хелий секс-кукла, облечена с фланелка на Бока Хуниорс, която в последните години има запазено място на трибуните в дербито.
 
Равенството остави Бока Хуниорс на второ място с актив от 11 точки, изоставайки с две от лидера Сан Лоренцо, докато рекордьорът по титли в Аржентина има осем точки. 
 
Италианската звезда Даниеле Де Роси дебютира в голямото дерби с екипа на Бока Хуниорс, а при смяната му в 69-ата минута беше бурно освиркван от феновете на домакините.
 
Вратарят на "жълто-сините" Андрада влезе в историята на клуба, като стражът, запазил най-дълго вратата на Бока без гол. Той имаше нужда от едва няколко минути, като в шестата минута подобри рекорда на Антонио Рома от близо 60 години - 784 минути без допуснат гол. След мача пък стана първият с девет поредни мача без допуснат гол.
 
Така първото Суперкласико за 2019 година завърши без победител, а зрителите вече очакват с нетърпение двойния сблъсък през октомври, когато колосите на Буенос Айрес ще излъчат първия финалист в тазгодишното издание на Копа Либертадорес. Двата тима стигнаха до полуфинала през седмицата, а първата среща на първи октомври е на "Монументал", докато "Бомбонера" ще бъде домакин на реванша на 22 октомври.