Със сериозен скандал завърши сблъсъкът между Атлетико Минейро и Бока Хуниорс от 1/8-финалите на Копа Либертадорес. Както е известно, бразилците отстраниха своя съперник след дузпи, но след срещата в тунела се стигна до голямо меле.

Разярените аржентинци нападнаха домакините, нанесоха удари на няколко души и се опитаха да влязат в съблекалнята им. В резултат на мелето полицията привика за разпити 8 души от делегацията на Бока. Петима от тях са футболисти, двама са ръководители на клуба, а последният е член на треньорския екип.

Аржентинците са недоволни, тъй като според тях са били ощетени от съдиите. Двата мача завършиха 0:0 в редовното време, като и при двата имаше по една ситуация за спорен гол в тяхна полза, който системата ВАР не призна. Заради това напрежението ескалира и се стигна до грозните сцени.

След главните действащи лица в боя е бившият футболист на Манчестър Юнайтед Маркос Рохо, сега в Бока Хуниорс, който на някои снимки и видеа се вижда да държи пожарогасител. Той е и сред призованите в полицията. В същото време негови съотборници хвърлят разни предмети и нанасят удари. Президентът на Атлетико Минейро също отговаря по подобен начин.

Гостите се втурнаха да влизат и в стаята на реферите, за да им търсят сметка. Наложи се полицията да се намеси със сълзотворен газ, за да озапти буйстващите. Това пък накара някои от обгазените да повръщат.

В крайна сметка аржентинците не успяха да излетят обратно за родината си преди затварянето на летището в Бело Оризонте (02:00 часа местно време) и останаха да нощуват в града.