Националният отбор на Германия стартира с победа под ръководството на новия си селекционер Ханзи Флик, който замени Йоаким Льов след края на Европейското първенство по-рано това лято. Бундестима спечели икономично с 2:0 при гостуването на аутсайдера Лихтенщайн в двубой от група „J“ на световните квалификации.

Успехът дойде след попадения във всяко от двете полувремена. Тимо Вернер откри в 41-ата минута. Резултатът се запази такъв до 77-ата, когато Лерой Сане удвои и оформи крайния резултат.

С този успех Германия събра 9 точки и върви на второ място в потока, а изненадващ лидер към момента е Армения с 10. Лихтенщайн е на дъното без актив.

Двубоят премина под доминацията на Бундестима, но германците отново срещнаха трудности при отбелязването на гола. Цели 41 минути бяха нужни на Маншафта, за да материализира превъзходството си през първото полувреме, като това се случи след отличен пас на Джамал Мусиала към Вернер, който не сбърка – 0:1.

Лихтенщайн продължи да създават затруднения на германците и през втората част. Едва в 77-ата минута Сане успя да отбележи втория гол в мача и да убие интригата.

В следващия кръг Германия приема лидера в групата Армения, докато Лихтенщайн гостува на Румъния.