Гамбия се класира на четвъртфинал в турнира за Купата на африканските нации, след като победи с 1:0 селекцията на Гвинея.

Единственото попадение в срещата отбеляза звездата на италианския Болоня - Муса Бароу в 71-ата минута на срещата.

Последните 20 минути на срещата бяха белязани от изключително груби влизания и неспортсменски прояви. Неслучайно главният съдия Амин Мохамед Омар извади и по един червен картон за двата отбора. Първо в 87-ата минута Юсуфа Нджие остави "скорпионите" с човек по-малко на терена, заради втори жълт картон. В третата минута на добавеното време Ибрахима Конте също излезе преждевременно - отново заради втори жълт картон. Защитникът на френския Шамоа Ниор остави Наби Кейта и компания с 10 души, с което уби надеждите им за изравняване на резултата и евентуално пращане на мача в продължения.

Левият бек на Ботев Пловдив - Па Конате игра 83 минути за "националните слонове", докато новото попълнение на Левски - Ноа Сонко Сундберг не взе участие в срещата за най-малката страна на континента, заради контузията, която получи в груповата фаза срещу Тунис.

На 1/4-финалите в надпреварата, Гамбия ще очаква победителя от сблъсъка между домакина Камерун и приятната изненада Коморски острови.