Галатасарай победи Бешикташ с 2:1 в дербито на 9-ия кръг на турската Супер лига. В герой за "лъвовете" се превърна Мауро Икарди. Аржентинецът вкара и двата гола за победителите, докато за "черните орли" точен беше Алекс Окслейд-Чембърлейн. 

С успеха "Джим Бом" събра 25 точки и е лидер във временното класиране, като има точка и мач повече от втория Фенербахче. Бешикташ остава на 4-о място с 16 точки. 

Галатасарай изигра много силен мач и създаде куп положения пред вратата на противника. След половин час игра домакините закономерно поведоха. Тогава Икарди връхлетя върху отскочила топка и преодоля Мерт Гюнок за 1:0. 

Четири минути след това Бешикташ остана с човек по-малко, след като Гюнок влезе опасно в краката на противник и беше изгонен. 

След час игра главния рефер посочи бялата точка, след като Амир Хаджиахметович фаулира противников футболист в наказателното поле. След намесата на ВАР обаче дузпата беше отменена. 

Гостите се възползваха от това и в 69-ата минута стигнаха до равенство. Валентен Розие намери непокрития Окслейд-Чембърлейн, който не сбърка за 1:1. 

В 80-ата минута Хаджиахметович игра с ръка в наказателното си поле и този път не му се размина - дузпа за Галатасарай. Зад топката застана Икарди, който не сбърка за крайното 2:1.